BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

Arhiva aprilie 2010 „Evenimente locale”

Centrul „Caritas” Luduş

Centrul de îngrijire socio-medicală la domiciliu „Caritas” Luduş a fost înfiinţat în 2005 de Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj printr-un parteneriat semnat cu Primăria oraşului. Centrul oferă servicii de îngrijire de bază la domiciliu, servicii comunitare şi servicii medicale. Prin Programul Naţional “Servicii de Îngrijire la Domiciliu” este îmbunătăţită condiţia de viaţă a persoanelor dependente, imobilizate la pat şi/sau domiciliu, care nu îşi pot satisface nevoile de bază şi necesită îngrijire.
În această perioadă, la Centrul “Caritas” Luduş se caută, în vederea angajării, lucrător social. Pentru angajare, cei interesaţi trebuie să facă dovada absolvirii unui curs de îngrijitor la domiciliu şi să posede permis de conducere cat. B. Astfel, dosarul trebuie să cuprindă:

  • CV;
  • Copie după buletin;
  • Copie după diplomele obţinute(bacalaureat, curs);
  • Copie după permis auto cat. B

Actele se depun la Centrul Caritas Luduş, str. Viitorului, nr. 17. Pentru informaţii suplimentare se poate suna la tel: 0265-414111 sau 0730588327.



Înfloresc bujorii!

La sfârşitul lunii aprilie – începutul lunii mai, în fiecare an, la rezervaţia naturală Zau de Câmpie, înfloreşte bujorul de stepă, Paeonia Tenuifolia. Pe lângă frumoasa plantă, cu flori de culoarea roşie, mai sunt în rezervaţie aproximativ 270 de specii, subspecii şi varietăţi de plante rare. Perioada maximă de înflorire a bujorilor este 28 aprilie – 4 mai. Fiind întinsă pe osuprafaţă de 3,5 hectare, rezervaţia cuprinde peste 50.000 de exemplare de bujori.


Luduşenii la Campionatul Naţional de Skanderberg

În zilele de 24 şi 25 aprilie 2010 s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Skanderberg la Palatul Copiilor din Bucureşti. Asociaţia Română de Skandenberg “Braț de Fier” a organizat competiţia astfel: sâmbătă – braţul stâng; duminică – braţuldrept.

În cele două zile de concurs, sportivii luduşeni de la "EDI-GYM" au obţinut 11 medalii: 4 de aur, 6 de argint şi 1 de bronz:

Braţul stâng:

  • Junioare 55 kg – Locul I şi medalie de aur, NEACSU TEODORA
  • Juniori 60 kg – Locul I şi medalie de aur, BOLOGA PAUL
  • Juniori 70 kg – Locul II şi medalie de argint, SABAU MADALIN
  • Seniori 80 kg – Locul II şi medalie de argint, PUIAC DARIUS
  • Seniori +110 kg – Locul II şi medalie de argint, BORBIL DANUT

Braţul drept:

  • Junioare 55 kg – Locul I şi medalie de aur – NEACSU TEODORA
  • Juniori 60 kg – Locul I şi medalie de aur – BOLOGA PAUL
  • Seniori 70 kg – Locul II şi medalie de argint – SABAU MADALIN
  • Seniori 80 kg – Locul II şi medalie de argint – PUIAC DARIUS
  • Seniori 110 kg – Locul III şi medalie de bronz – TAPASZTO CIPRIAN
  • Seniori +110 kg – Locul II şi medalie de argint – BORBIL DANUT

Amănunte pe www.ludusonline.net



Ziua Pământului

Pe 22 Aprilie 1970 a avut loc în Statele Unite una dintre primele manifestaţii ecologiste de anvergură, la care au participat milioane de oameni. Pentru a atrage atenţia omenirii asupra pericolelor ce pot fi provocate de degradarea mediului înconjurător, ziua de 22 aprilie a fost declarată “Ziua Pământului”. De atunci, în fiecare an în această zi, milioane de oameni din peste 140 de ţări participă într-un mod sau altul la această acţiune.

În România, “Ziua Pământului” “a prins” mult mai puţin ca “Ora Pământului”. În marile oraşe din ţară vor avea loc activităţi dedicate Zilei Pământului, campanii, marşuri, dezbateri pe teme ecologice, proiecţii de filme, expoziţii, plantări de copaci etc. Ce putem face pentru a ne implica? Multe: să lăsăm mașina acasă, să plantăm copăcei, să mergem la strâns gunoaiele lăsate prin parcuri, să încercăm să convingem cât mai mulţi prieteni de importanţa acestor acţiuni şi multe altele.

pamant

Ziua Mondială a Sănătăţii

Adunarea Mondială a Sănătăţii a creat o Zi Mondială a Sănătăţii care este celebrată din 1950 încoace, pe data de 7 aprilie a fiecarui an. Scopul acestei zile este acela de a marca fondarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), de a creşte nivelul de cunoștinte la nivel global pe o anumită temă de sănătate. şi de atragere a atenţiei asupra problemelor-cheie privind sănătatea publică, ce afectează întreaga comunitate internaţională. Tot în această zi se lansează programe sau proiecte pe termen lung.

În fiecare an este aleasă o temă speciala pentru fiecare Zi Mondială a Sănătăţii, care face trimitere la o prioritate a OMS. În acest an, Ziua Mondială a Sănătăţii se concentrează pe urbanizare şi sănătate, lansând campania "1.000 de orase - 1.000 de vieţi", în întreaga lume fiind organizate evenimente în cadrul cărora marile asezări urbane îşi pun la dispoziţie străzile pentru activități legate de sănătate. În oraşul Luduş, Spitalul orăşenesc “Dr. Valer Russu” în colaborare cu Organizaţia de Femei a PDL a organizat în data de 7 aprilie, între orele 13-17, Campania de Informare “Descoperă riscul tău de boală”. Cu această ocazie, locuitorii urbei şi-au putut măsura gratuit tensiunea arterială, efectuată de cadre medicale calificate cu care au avut ocazia să poarte discuţii pe teme medicale.