BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Arhiva august 2011 „Evenimente locale”


Parcul de agrement „Independenţei”

Miercuri, 31 august 2011, a fost inaugurat noul parc de agrement din oraș, „Parcul Independenţei”.


parc

Concurs de fotografii

Reamintim luduşenilor că Biblioteca orăşenească a lansat un concurs de fotografii care se desfăşoară în perioada 1 martie – 1 octombrie, „Luduşul văzut de ... luduşeni!”. Câştigătorul premiului I va fi răsplătit cu o cameră foto digitală performantă. Mai multe găsiţi AICI

concurs

Dănuţ Borbil - Skandenberg

În cadrul şedinţei de consiliu ce a avut loc în data de 18 august 2011, Consiliul Local Luduş a aprobat alocarea sumei de 4000 lei de la bugetul local pentru dl. Borbil Dănuţ în vederea participării la două competiţii sportive internaţionale. Luduşeanul Dănuţ Borbil, component al Lotului Naţional de Skandenberg, va participa în data de 17 septembrie 2011 la competiţia de nivel european OVER THE TOP 2011 ce se va desfăşura în oraşul Wolfsburg, din Germania, şi în data de 14 octombrie 2011, la Campionatul Mondial de Profesionişti, NEMIROFF ZLOTY – TUR, care se va desfăşura în capitala Poloniei, la Varşovia.

Dănuţ Borbil este membru al Clubului Sportiv Edy-Gym Luduş şi a fost medaliat la mai multe concursuri interne şi internaţionale de skandenberg; este de patru ori campion naţional şi de cinci ori vicecampion naţional la Campionatele Naţionale de Skandenberg; a obţinut locul III şi medalia de bronz la Campionatul European de Skandenberg din 2009 şi locul 16 la Campionatul Mondial de Skandenberg din 2007.

BorbilFoto: Brat de fier



Ansamblurile de dansuri populare luduşene

În perioada 31 august – 7 septembrie 2011, Ansamblul de dansuri populare „Ardealul” din Luduş va participa la Festivalul Internaţional Cultural de la Sindirgi/Balikesir din Turcia. În vederea asigurării cheltuielilor necesare participării ansamblului la acest festival, Consiliul Local a aprobat, la şedinţa de consiliu din 18 august, suma de 4 000 lei.ardealul

De asemenea, s-a aprobat alocarea sumei de 200 de lei, Ansamblului de Dansuri Populare „Hajdina”, în vederea asigurării cheltuielilor necesare participării acestuia la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului de folclor „Gyonzkoszoru” de la Lunca Mureşului, din data de 14 august 2011.

hajdina

Fiii satului – Roşiori - 2011

În data de 4 septembrie 2011, la Roşiori va avea loc manifestarea cultural-artistică „FIII SATULUI” pentru care Consiliul Local a alocat suma de 15.000 de lei. Manifestările vor avea loc în aer liber şi în incinta Căminului Cultural din Roşiori şi vor cuprinde expoziţii de pictură, competiţii şi demonstraţii sportive, concursuri tematice, evenimente educaţionale, concerte de muzică uşoară şi populară, dansuri populare. Programul manifestărilor dedicate sărbătorii „Fiii Satului – Roşiori”cuprinde: slujba ecumenică; concurs culinar la ceaun( Gulyaş şi sarmale tradiţionale); deschiderea „Muzeului satului” şi expoziţiei de pictură la Școala Generală Roşiori; spectacol artistic susţinut de Ansamblul popular „Hajdina”, decernarea premiilor asociaţiei PKSZ pentru comunitatea maghiară „Pro Roşiori”; expoziţia „Produs în Roşiori”( apicultori, producători agricoli, vinari); demonstraţie de echitaţie şi tras cu arcul susţinută de Halmagyi Attila; spectacol artistic „Opereta” susţinut de artiştii operei din Veszprem; spectacol folcloric susţinut de Kilyen Ilka iar în încheiere, bal.