La mulţi ani de mărţişor!
În luna martie, luna mărţişorului, la Casa de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu” din Luduş vor avea loc două spectacole dedicate zilei de 1 Martie, ziua mărţişorului, şi de 8 Martie, ziua femeilor.
La 1 Martie, la ora 19,00, va fi un spectacol de muzică avându-i ca invitaţi pe The Dark Crew, Kala Amara Roma, Dj Hunyx Feat, A.Z Yo` One, Ghita Tom.
Cel de al doilea spectacol va fi marţi, 8 Martie la ora 17,30, de această dată fiind vorba de un spectacol folcloric susţinut de îndrăgiţi interpreţi de muzică populară: Adina Hada, Mihaela Sabău Istrate, Ciprian Istrate şi Veta Biriş.
Un spectacol de umor şi bună dispoziţie, „Cum să râzi 100 de minute”, va avea loc joi, 10 martie, la ora 18,00, susţinut de trupa „Spitalu'9”.
De asemenea, vor avea loc şi două lansări de carte, inedite. Pentru mai multe informaţii, citiţi calendarul lunii martie.
Concurs de fotografii la Bibliotecă
Biblioteca Orăşenească Luduş organizează un concurs de fotografii care se va desfăşura în perioada 1 martie 2011 – 1 octombrie 2011. Acesta are ca scop realizarea unei expoziţii de fotografii inedite pe tema “Luduşul văzut de... luduşeni”. La concurs poate participa orice locuitor al oraşului Luduş cu condiţia să nu fie fotograf profesionist. Imaginile pot fi trimise în format digital pe adresa bo.ludus@yahoo.com sau biblioteca.ludus@gmail.com . Acestea vor fi postate pe blogul foto-ludus.blogspot.com pentru a fi vizualizate de toţi cei interesaţi. Regulamentul concursului îl puteţi găsi pe blogul bibliotecii la adresa bibliotecaoraseneascaludus.blogspot.com/ sau pe foto-ludus.blogspot.com .
„Nu violenţei în şcoli!”
Poliţia de Proximitate a oraşului Luduş în colaborare cu Școala Generală „Ioan Th. Olteanu” din Gheja au iniţiat proiectul „Nu violenţei în şcoli”, proiect ce se întinde pe perioada anului şcolar 2010-2011 şi cuprinde mai multe activităţi în care sunt direct implicaţi şi elevii. O parte importantă a acestui proiect este realizarea blogului nuviolenteiinscoli.blogspot.com unde sunt postate activităţile derulate şi un mic dicţionar cu termenii specifici problemei abordate. De asemenea, sunt postate în format PDF, diverse prezentări realizate de elevi în format PowerPoint, cu teme ca „Stop violenţa!”, „Să prevenim violenţa în şcoală!”, „Stop delicvenţei juvenile”, „Spune nu violenţei în societate şi familie!” etc. şi pliante cu aceleaşi teme. La aceste activităţi au participat ca invitaţi psihologul şcolii şi şeful Compartimentului Circulaţie din cadrul Poliţiei Luduş. În luna februarie s-a derulat activitatea cu nr.3, urmând să fie postate pe blog imagini şi materiale din timpul desfăşurării ei. Proiectul a fost iniţiat şi coordonat de agent şef Claudiu Anca, de la Poliţia Luduş şi prof. Lorena Elena Olaru.
Concurs de creaţie literară – „Primăveri luduşene”
Devenit deja tradiţie, concursul de creaţie literară „Primăveri luduşene”, a ajuns la cea de-a VIII-a ediţie. Activitatea organizată de Biblioteca Orăşenească Luduş, adună elevi ai claselor V-XII de la şcolile din zonă. După desemnarea câştigătorilor, în fiecare an, a fost publicat un volum de poezii care cuprinde cele mai bune creaţii ale participanţilor la competiţie. Lucrările vor fi primite la sediul Bibliotecii Orăşeneşti sau prin e-mail la adresa bo.ludus@yahoo.com, până la data de 10 aprilie 2011. Pentru cei care doresc să participe, Regulamentul este publicat pe blogul bibliotecii.
Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul Bibliotecii Orăşeneşti Luduş, la telefonul 0265/412074 sau e-mail-ul mai sus menţionat. Deoarece lucrările trebuie să fie redactate pe calculator, îi invităm pe cei care doresc să participe la concurs dar nu au calculator, să vină la Biblioteca Orăşenească sau la sediul PAPI din Luduş. Mult succes participanţilor!
Iată câteva din volumele publicate:
Activităţi la PAPI Luduş
În zilele de 19 şi 20 ianuarie, la PAPI Luduş s-a derulat o acţiune de promovare a serviciilor oferite şi de informare a copiilor asupra modului de folosire a calculatorului şi a navigării în siguranţă pe Internet. Participanţi au fost elevii claselor a I-a D, a II-a C şi a III-a B, însoţiţi de doamnele învăţătoare Bungardi Lucia, Achim Ana, respectiv Cheţan Luminiţa. Cu această ocazie, copiii au primit pliante cu sfaturi în utilizarea calculatorului, atât pentru ei, cât şi pentru părinţi, pliante editate în cadrul PAPI, având ca sursă site-ul sigur.info. De asemenea, copiii au fost bucuroşi să urmărească câteva desene animate şi două filme: „Amintiri din copilărie” şi „Veronica”. Acestea au fost vizionate cu ajutorul unui projector, fiind creată o atmosferă de cinema. Atât doamnele învăţătoare, cât şi copiii, au fost foarte încântaţi de timpul petrecut la PAPI şi au promis că vor mai veni pentru astfel de activităţi.