O nouă ediţie a workshop-ului online
În zilele de 21, 22 şi 23 iulie 2010 ( între orele 10.00-11.00 şi 16.00-17.00) se lansează o nouă serie a workshop-ului online “Afaceri de succes în mediul virtual”, pe portalul www.ecomunitate.ro . Acesta se adresează atât antreprenorilor care vor să înveţe noţiunile şi tehnicile de bază în promovarea afacerilor cu ajutorul Internetului, cât şi tuturor utilizatorilor interesaţi de afaceri şi de oportunităţile oferite de mediul virtual şi utilizarea celor mai noi tehnologii.
Programul de desfăşurare a workshop-ului online este următorul:
Tema | Data | Ora |
---|---|---|
Identificarea furnizorilor şi a partenerilor de afaceri | 21.07.2010 | 10:00 |
Analiza oportunităţilor de afaceri şi cercetarea de piaţă | 21.07.2010 | 16:00 |
Instrumente TIC - Sistem pentru planificarea resurselor întreprinderii (ERP) | 22.07.2010 | 10:00 |
Instrumente TIC – Sistem pentru gestionarea relaţiei cu clienţii (CRM) | 22.07.2010 | 16:00 |
Plăţi online | 23.07.2010 | 10:00 |
Recrutarea de personal, administrarea bazei de date cu CV-uri | 23.07.2010 | 16:00 |
Începând cu 19 iulie 2010 veţi putea descărca materiale suport pe care le puteţi consulta înainte de sesiunile on-line, accesând portalul eComunitate, secţiunea dedicată workshop-ului “Afaceri de succes în mediul virtual”. Aceste materiale vă vor oferi informaţii utile pe care le veţi putea aprofunda împreună cu moderatorul, în cadrul sesiunilor on-line.
Înscrieţi-vă la seminarul on-line “Afaceri de succes în mediul virtual ”, cu numele de utilizator şi parola cu care vă autentificaţi pe portalul eComunitate. Dacă nu aveţi deja cont pe portalul eComunitate, managerul RECL de la PAPI vă poate arăta cum să vă înregistraţi ca utilizator nou. Pentru înscriere la workshop on-line, accesaţi următorul link: www.ecomunitate.ro/workshop
Cei mai activi participanţi vor fi recompensaţi cu invitaţia de a lua parte, la un workshop unde vor învăţa cum să utilizeze infrastructura de business a portalului eComunitate şi să identifice oportunităţi noi de afaceri. Toate cheltuielile legate de participarea la workshop-ul fizic (transport, masă) vor fi suportate de organizatori.
Pentru întrebări şi neclarităţi ne puteţi scrie la adresa de e-mail reclludus@yahoo.com
Întâlnire de 50 de ani de la absolvirea liceului
Sâmbătă, 19 iunie 2010, în localul Școlii Generale Nr. 1, a avut loc întâlnirea venerabililor absolvenţi de acum o jumătate de secol ai Școlii Medii Mixte din Luduş. Comitetul de organizare, condus de d-na directoare Căpuşan Cornelia, i-a întâmpinat pe profesori şi absolvenţi cu gustări, cafele şi daruri constând în semne de carte ţesute în culorile drapelului României, liste cu toţi colegii şi profesorii lor, flori şi câte un pliant cu textul Imnului „Gaudeamus Igitur”. La întâlnire a fost prezentă diriginta clasei de „real”, d-na Sturza Olivia precum şi alţi profesori: Silvia Mureşan, Lucia Marinca, Augustin Micu şi doamna Paulina Vesa, secretara şefă a primului liceu din Luduş.
La strigarea catalogului au răspuns „prezent” 27 de absolvenţi, septuagenari acum. Toţi absolvenţii clasei de „real” şi mulţi din clasa de „umană” de atunci, şi-au continuat studiile în învăţământul superior făcând cinste generaţiei lor.
De asemenea au fost cinstiţi profesorii şi colegii de generaţie trecuţi la cele veşnice.
Întâlnire între Camera de Comerţ şi Industrie Mureş şi oamenii de afaceri din Luduş
Azi, 16.06.2010, la ora 11.00, va avea loc la Casa de Cultură Luduş, întâlnirea reprezentanţilor Camerei de Comerţ şi Industrie Mureş cu oamenii de afaceri din Luduş, având drept scop prezentarea de servicii oferite comunităţii de afaceri.
Agenda întâlnirii cuprinde:
- ora 11 – cuvânt de bun venit din partea organizatorilor, susţinut de dl. primar Florin Urcan
- ora 11,10 – preşedintele CCI Mureş, Vasile Pop – servicii oferite de CCI Mureş mediului de afaceri din judeţ: înfiinţarea de societăţi comerciale şi modificarea actelor constitutive, oportunităţi de afaceri şi facilităţi pentru participarea la târguri şi expoziţii, evaluarea activelor mobile şi imobiliare, evaluări de patrimoniu
- ora 11,30 – vicepreşedinte executiv CCI Mureş - oportunităţi de finanţare din fonduri europene pentru mediul de afaceri, ofertă de cursuri de formare şi de perfecţionare, ofertă de standarde tehnice, standarde de calitate şi mediu
- ora 11,45 – secretar general CCI Mureş - metode rapide şi eficiente de soluţionare a litigiilor prin mediere şi arbitraj comercial, intermedierea vânzării, cumpărării sau închirierii de active prin Terminalul Mureş al Bursei Române de Mărfuri din cadrul CCI Mureş
- ora 12,00 – discuţii libere.
Festivalul-Concurs “Mureşule, apă lină!”
Primăria Luduş anunţă organizarea, în data de 26.06.2010, a Festivalului – Concurs al Cântecului Popular – „Mureşule, apă lină!”, de către Casa de Cultură „Pompeiu Hărăştenu” din oraş. Înscrierile, pentru participarea la acest festival, se fac până la data de 22 iunie 2010 la Casa de Cultură.
Pot participa solişti vocali cu vârsta cuprinsă între 16 şi 25 ani care nu au fost şi nu se află în prezent sub contract cu orchestre sau ansambluri folclorice profesioniste. Scopul acestei manifestări este de a promova scenic tinerele valori din domeniul folclorului muzical.
Festivalul se află, în acest an la cea de-a doua ediţie, anul trecut fiind participanţi din judeţele Mureş, Alba, Sibiu, Cluj, Bistriţa, Sălaj.
Cei interesaţi de înscriere pot vizualiza Regulamentul Privind Organizarea şi Desfăşurarea Festivalului – Concurs
Întâlnire de lucru a RECL-urilor din judeţ
Echipa de Asistenţă Tehnică a Proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere a demarat activităţile de asistenţă tehnică în vederea dezvoltării de parteneriate la nivelul comunităţilor beneficiare ale proiectului. Astfel, în data de 9 iunie 2010, a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanţi ai RECL-urilor din judeţul Mureş, reprezentanţi din partea Camerei de Comerţ şi Industrie Mureş, Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa, reprezentanţi ai parcului Industrial Vidrasău şi reprezentantul Oficiului Judeţean pentru IMM-uri.
Scopul întâlnirii a fost de a prezenta reţeaua PAPI( Punct de Acces Public la Informaţie) din judeţ şi de a identifica oportunităţile de parteneriate pentru fiecare comunitate prezentă. Această întălnire a fost organizată de LPC 22, Szabó István, la care au participat reprezentanţi ai RECL Sângeorgiu de Pădure, Miercurea Nirajului, Saschiz, Laslea, Fântânele, Păsăreni, Gorneşti, Sânpaul şi Luduş.
Înfrăţirea Luduşului cu Ludas, din Ungaria
În aceste zile, mai precis în 29 mai, respectiv 5 iunie, a fost semnat un acord de înfrăţire între oraşul Luduş şi comuna Ludas din Ungaria. Prin acest acord, se urmăreşte dezvoltarea relaţiilor de prietenie între cele două comunităţi, în dorinţa de a deschide noi oportunităţi pentru raporturile de colaborare în domeniile de interes comun la nivelul localităţilor.
Colaborarea va fi atât la nivelul administraţiei locale cât şi la nivelul sănătăţii, cultural-sportiv, turistic şi economic. De asemenea, se urmăreşte şi o colaborare la nivelul cetăţenilor, prin sprijinirea asociaţiilor care contribuie la dezvoltarea cooperării, şi sprijinirea în mod deosebit a iniţiativelor care au ca scop favorizarea cooperării între instituţiile şi organizaţiile celor două localităţi.
50 de ani de la înfiinţarea Şcolii Generale “Ioan Vlăduţiu”
Sub egida “Zilelor Oraşului Luduş”, azi 3 iunie 2010, s-a aniversat împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea Şcolii Generale “Ioan Vlăduțiu”.
Cu această ocazie a fost dezvelită şi o placă care atestă cei 50 de ani de existenţa, moment la care au participat invitaţi de seamă ai oraşului: conducerea Primăriei, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, actuale şi foste cadre didactice din oraş şi alte oficialităţi. Au fost de faţă şi foştii directori şi directori adjuncţi ai şcolii, care au primit plachete omagiale.
Sărbătoarea de „Ziua şcolii” a continuat la Casa de Cultură unde a fost prezentat un scurt istoric al şcolii, după care a urmat un program artistic susţinut de elevi ai claselor I-VIII.
Ziua mondială a Mediului
În data de 5 Iunie se va sărbători Ziua Mondială a Mediului (Ecologiei). Instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei “Ecologia Umană” de la Stockholm, reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Naţiunilor Unite (UNEP).
Această zi constituie un prilej pentru instituţiile guvernamentale, administraţiile locale, asociaţiile de tineri, organizaţiile nonguvernamentale, întreprinzători, industriaşi, inclusiv mass-media de a se mobiliza prin manifestări comune menite să atragă atenţia asupra necesităţii protejării factorilor de mediu.
Anul 2010 a fost declarat Anul Internaţional al Biodiversităţii. Motivul – declinul ecosistemelor.
Fiecare dintre noi poate contribui semnificativ la ameliorarea şi protejarea parcurilor, a spaţiilor verzi sau a grădinilor, precum şi la celebrarea acestei sărbători prin participare și susţinere.
Mai multe, pe www.ecomagazin.ro
Ziua internaţională a copilului
Ziua copilului a fost menţionată prima dată la Geneva, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări, au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. Data zilei copilului variază foarte mult între ţări. Aproximativ 30 de state au preluat 1 iunie de la China şi SUA.
La fel ca în toată ţara, şi în Luduş va fi marcată această zi prin activităţi şi jocuri desfășurate de copii, atât la Clubul Copiilor cât şi la instituţiile de învăţământ.