BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Arhiva iunie 2011 „Evenimente locale”


„MUREȘULE, APĂ LINĂ!”

Primăria, Casa de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu” şi Asociaţia Culturală „Pe Mureş şi pe Târnavă” prezintă duminică, 26 iunie 2011, ora 18,00, în Sala Mare a Casei de cultură, FESTIVALUL CONCURS DE INTERPRETARE AL CÂNTECULUI POPULAR ROMÂNESC „MUREȘULE, APĂ LINĂ!” – ediţia a III-a. Regulamentul de desfăurare al festivalului îl puteţi urmări pe site-ul primăriei, www.ludus.ro .

Vor susţine recital: Anuţa Motofelea, Stana Stepănescu, Petrică şi Ramona Viţa. Acompaniază orchestra „CRAI NOU”, din Alba Iulia. Tot în cadrul festivalului, Ciprian Istrate îşi va lansa CD-ul de cântece patriotice „DIN ARDEALUL MEU CEL SFÂNT”. INTRAREA LIBERĂ!


Muresule, apa lina!


CONCURS DE FOTOGRAFII

După cum am anunţat la sfârşitul lunii februarie, vă reamintim că Biblioteca orăşenească a lansat un concurs de fotografii care se desfăşoară în perioada 1 martie – 1 octombrie, „Luduşul văzut de ... luduşeni!”. Câştigătorul premiului I va fi răsplătit cu o cameră foto digitală performantă.



concurs fotografii

Pentru cei interesaţi, iată regulamentul concursului:

REGULAMENT OFICIAL

Tema Concursului : „Luduşul văzut de... luduşeni”

Fiecare candidat poate înscrie între una şi trei fotografii. Concursul are scop realizarea unei expoziţii de fotografii inedite pe tema “Luduşul văzut de... luduşeni” .

Calendarul de desfăşurare al Concursului este:

1 martie 2011 – 1 octombrie 2011 – înscrierea lucrărilor; 12 – 19 octombrie 2011 – jurizarea şi anunţarea câştigătorilor.

Dreptul de participare. Eligibilitate. Cerinţe tehnice şi legale.

La concurs poate participa orice locuitor al oraşului Luduş şi nu are limită de vârstă. Acest concurs este destinat fotografilor amatori.

Regulament – Concurs de Fotografie

Nu sunt permise prelucrări şi/sau postprocesarea fotografiilor, cum ar fi: persoane sau obiecte puse artificial în cadru, blur-uri artificiale, etc. Nu sunt permise colajele. Nu vor fi acceptate la înscriere sau vor fi descalificaţi concurenţii care prezintă fotografii royalty-free sau luate din diverse colecţii plătite, fotografii obscene sau cu conţinut imoral. Fotografiile pot fi alb negru sau color, realizate în orice tehnică, în orice stil fotografic, prelucrate sau nu digital. Utilizatorii trebuie să fie titularii tuturor drepturilor de proprietate intelectuală sau de orice altă natură asupra fotografiilor înscrise în concurs. Participantul dă acordul expres ca materialele înscrise în concurs şi realizate de acesta să poată fi folosite de către Biblioteca Orăşenească Luduş în scopul promovării concursului şi a utilizării lor la alte activităţi culturale ale instituţiei. Fotografiile trimise trebuie să fie originale, realizate de concurenţi. Biblioteca Orăşenească Luduş nu îşi asumă răspunderea pentru nici o fotografie însuşită în mod ilegal de către concurenţi. Concurentul este unic responsabil pentru orice consecinţe directe sau indirecte ce pot apărea ca urmare a participării cu fotografii la acest concurs. Imaginile care nu respectă prevederile din regulament vor fi excluse din concurs.

Trimiterea imaginilor şi finalizarea înscrierii

Imaginile vor fi trimise în format digital pe adresa bibliotecaludus@yahoo.com sau biblioteca.ludus@gmail.com .Acestea vor fi postate pe blogul foto-ludus.blogspot.com pentru a fi vizualizate de toţi cei interesaţi. La primirea informaţiilor de înscriere şi a imaginilor Biblioteca Orăşenească va confirma primirea materialului prin trimiterea unui email de confirmare. Toate fotografiile vor avea ataşat un comentariu al autorului care să conţină numele imaginii şi o scurtă descriere. Pentru a fi acceptate în concurs, fotografiile trebuie să nu mai fi fost publicate niciodată. Alături de fotografie va trebui să trimiteţi un fişier text care să conţină următoarele informaţii: nume, prenume, adresa actuală, numărul de telefon, adresa de e-mail. Numele declarat la înscrierea în concurs trebuie să fie acelaşi cu cel din actul de identitate. Biblioteca Orăşenească va considera în mod automat că trimiterea unei fotografii şi datelor în format text reprezintă participarea concurentului la concurs şi că acesta este de acord cu regulamentul concursului.

Juriul şi condițiile de jurizare

Membrii juriului vor fi anunţaţi după terminarea perioadei de înscriere în concurs. Deciziile juriului sunt irevocabile şi nu trebuie justificate. Lucrările înscrise în concurs sunt apreciate după criteriile: creativitate, originalitate, idee, calitate tehnică, estetica imaginii.

Vă dorim mult succes!

Mai multe informaţii puteţi găsi la adresa http://foto-ludus.blogspot.com/ .



Poşta Română a dotat laboratorul de biologie al Şcolii Generale „Ioan Vlăduţiu”

Vineri, 10 iunie 2011, la Şcoala Generală „Ioan Vlăduţiu”, din Luduş a avut loc o festivitate de „premiere” a şcolii clasate pe locul câştigător în cadrul campaniei DESCOPERĂ NATURA, organizată de Poşta Română, la iniţiativa Oficiului Judeţean de Poştă Mureş şi în care s-au implicat toate oficiile poştale din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, coordonate administrativ de Direcţia Regională de Poştă Braşov. Se ştia că situarea pe locul câştigător, adică pe locul I, va aduce Şcolii „Ioan Vlăduţiu” exact ceea ce îi lipsea: aparatură modernă pentru laboratorul de biologie. Ca să obţină acest premiu, elevii şi cadrele didactice şi-au propus să cumpere multe, multe, cât mai multe pixuri ecologice, biodegradabile, inscripţionate cu logo-ul campaniei DESCOPERĂ NATURA, comercializate prin oficiile poştale la preţul de 2,50 lei bucata, din care 1,00 leu este destinat dotării laboratoarelor de biologie din şcoli. În final, au cumpărat 718 pixuri biodegradabile.

scoala

Recompensa a fost cea promisă: materiale didactice moderne pentru laboratorul de biologie al şcolii, constând din Notebook Toshiba Satellite C 660 – 1 DR cu procesor, ecran de proiecţie electric VEGA, suport de tavan telescopic Barkan 91.S pentru videoproiector, videoproiector Epson, lecţii interactive biologie vol. 1-2, videocameră digitală cu USB pentru microcip şi microscop stereo “Compra SO20”, diverse lupe şi un set preparator, în valoare totală de 7.600 de lei. În concordanţă cu prevederile Legii Educaţiei, laboratorul astfel dotat va fi folosit atât de elevii şcolii generale, cât şi de cei ai Grupului Şcolar Industrial, în cadrul Consorţiului care urmează a fi creat. Atenţie! Campania DESCOPERĂ NATURA continuă.



Festivalul Internaţional de Folclor şi Meşteşuguri

În data de 25 iunie, orele 16.oo, la Casa de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu", se va desfăşura ediţia a IX-a a Festivalului Internaţional de Folclor şi Mestesuguri : „GYÖNGYKOSZORÚ” – „ŞIR DE MĂRGăRITE”. Organizatori: Asociaţia Culturală „HAJDINA", Casa de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu”, Consiliul Local Luduş. Invitaţi: Ansamblul „Muravidek” din Slovenia, Magyarlapad, jud. Alba, Szederinda, jud. Bihor, Ördöngösfüzes, jud. Cluj, Öreg Fenyő, din Tg-Mureş, „Ardealul”, „Bíborka”, „Hékás”, „Pohánka”, „Tűzkerék”, jud. Mureş, şi Orchestra „Piros Pántlika”, jud. Alba, şi „Harmadik Zenekar” din Cluj Napoca.