bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

Arhiva mai-iunie 2012 „Evenimente locale”


Premierea câştigătorilor Concursului de creaţie „PRIMăVERI LUDUŞENE”

Câştigătorii celei de-a IX-a ediţii a Concursului de creaţie „Primăveri luduşene” vor fi premiaţi în cadrul festivităţii ce va avea loc sâmbătă, 26 mai 2012, ora 11, la Casa de Cultură Pompei Hărăşteanu. Pentru informaţii suplimentare puteţi vizita blogul bibliotecii, la adresa Biblioteca Ludus



O ZI CU ŞCOALĂ ALTFEL, LA CENTRUL PAPI LUDUŞ

În perioada 2-6 aprilie 2012 în toate unităţile de învăţămât din ţară, se desfăşoară programul numit „Şcoala altfel”. În aceste zile au loc activităţi educative extracurriculare şi extraşcolare, nu se organizează cursuri conform orarului obişnuit al unităţii de învăţământ. Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preşcolari / elevilor şi a cadrelor didactice, în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul naţional, şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale.

La centrul PAPI din Luduş, în ziua de 2 aprilie, s-a desfăşurat o astfel de activitate extraşcolară la care a participat clasa a VII-a C, de la şcoala Generală „Ioan Vlăduţiu”( şcoală coordonatoare în cadrul RECL Luduş ), dirigintă doamna profesoară Zsofia Demeter.

scoala scoala

Ziua de „Şcoală altfel”, a cuprins mai multe etape. După primirea elevilor la centrul PAPI, managerul Ladislau Demeter, le-a făcut o prezentare despre proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere, despre semnificaţia centrului PAPI, despre serviciile oferite în cadrul Punctului de Acces Public la Informaţie.

scoala

În cea de-a doua parte, copiii au vizionat un film documentar, „The King’s Speech”. Filmul a câştigat 4 premii OSCAR, 7 premii BAFTA şi un premiu GLOBUL DE AUR, în anul 2011. În alegerea lui pentru vizionare, a contat faptul că apar cele mai renumite clădiri ale Londrei şi personalităţi britanice importante ale acelei perioade. Fiind inspirat din istoria Marii Britanii, filmul tratează multe aspecte ale politicii Regatului Unit, obiceiurile familiei regale din timpul lui George al VI-lea, şi medicina acelor vremuri. După ce fratele său abdică, George este nevoit să facă faţă îndatoririlor regale. Chinuit de dificultatea de a articula cuvintele şi de teama de a apărea în public, viitorul rege apelează la serviciile unui logoped, care îl va ajuta să vorbească în faţa naţiunii şi să conducă ţara în timpul celui de al II-lea Război Mondial. Între rege şi terapeut se leagă o prietenie care îl va influenţa în bine, nu doar la pronunţie, ci şi la felul în care priveşte el lumea.

scoala scoala

În cea de-a treia parte, managerul PAPI le-a prezentat elevilor componenţa, structura şi domeniile de utilizare ale unui sistem de calcul. Copiii au fost încântaţi de ziua petrecută la PAPI, activităţile la care au participat, nelăsându-i nici o clipă să se plictisească. Elevii din clasa a VII-a C care au participat la această activitate sunt: Băeţan Denisa, Beian Valer, Brustur Ioana, Buha Florin, Căpuşan Paul, Costin Noemi, Grosu Alexandra, Harfaş Alexandru, Hurubean Raluca, Kiss Timea, Man Voichiţa, Matei Andrei, Moldovan Sebastian, Mureşan Lorena, Mureşan Răzvan, Oltean Oana, Palfi Gerda, Rotar Iulia, Sălcudean Andreea, Szekely Orsolya.

scoala scoala

CONCURSUL PRIMĂVERI LUDUŞENE

La cea de-a 9 – a ediţie a concursului de creaţie literară PRIMĂVERI LUDUŞENE, organizat de Biblioteca Orăşenească Luduş, s-au înscris concurenţi din: Cheţani, Reghin, Sărmaşu, Sânger, Sighişoara, Tăureni, Târnăveni, Zau de Câmpie, Vălenii de Munte, Turda, Balş, Scăeşti şi Luduş. Din cei 134 de participanţi, vor fi aleşi finaliştii la fiecare categorie, care vor fi anunţaţi la începutul lunii mai, pe blogul bibliotecii, la adresa bibliotecaoraseneascaludus . Premierea câştigătorilor va avea loc în data de 26 mai 2012.



CONCERT EXTRAORDINAR „HRISTOS A ÎNVIAT”

În data de 9 aprilie 2012, la ora 19,00, va avea loc, la Casa de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu”, din Luduş, concertul extraordinar „HRISTOS A ÎNVIAT”, susţinut de Mariana Anghel, Dorel Vişan şi Ionuţ Fulea. Participă, de asemenea, Petre Moise, Marcel Anghel şi Grupul Cameral Instrumental Cantores. INTRAREA ESTE LIBERĂ!

concert