bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

Arhiva martie 2011 „Evenimente locale”


„Ion Creangă, mărţişorul românesc cel mai inspirat”

Grupul Școlar Industrial Luduş a întâmpinat primăvara cu un proiect inedit, primul de acest gen în liceu: timp de o lună, o sală de clasă a liceului a fost transpusă în trecut prin amenajarea unui mini-muzeu etnografic care cuprinde o colecţie de lucruri vechi, printre care costume populare din diferite zone ale ţării, icoane pictate pe sticlă, oale de lut, vase pictate manual, o evanghelie copertată în argint( din 1918) şi un ceaslov vechi din anul 1868, ţesături tradiţionale şi unelte din războiul de ţesut. La acestea se adaugă şi o expoziţie a mâncărurilor tradiţionale româneşti şi o reconstituire a unui colţişor din casa memorială a lui Ion Creangă.

Proiectul se numeşte „Ion Creangă, mărţişorul românesc cel mai inspirat”, scopul acestuia fiind de a promova specificul românesc şi de a-l serba pe unul din marii clasici ai literaturii române, Ion Creangă. Titlul proiectului provine de la simbolul lunii martie, mărţişorul, care îi este atribuit marelui scriitor Ion Creangă, născut chiar pe data de 1 martie. Tot în cadrul acestui proiect a avut loc şi un concurs de creaţie literară intitulat „Descoperă naratorul din tine”. Finalul proiectului a fost marcat printr-o scenetă pregătită de către profesoarele Paula Moldovan şi Mihaela Tecar, iniţiatoarele acestui proiect, şi binenţeles, elevii şi elevele liceului.

Grupuri de copii de la şcolile şi grădiniţele din oraş au vizitat mini-muzeul pe tot parcursul lunii martie. Aceştia au fost întâmpinaţi de elevi ai liceului( Paula Olaru, Ștefan Rusu, Roxana Cotta, Marian Bogdan, Ioana Bologa, Răzvan Moldovan, Ioana Budai şi Ionuţ Bucur) care au jucat rolul de ghizi, îmbrăcaţi în frumoase costume naţionale. Toţi cei care au trecut pragul muzeului au fost impresionaţi de frumuseţea şi bogăţia lui.

mini-muzeu mini-muzeu mini-muzeu

Competiţie eAntreprenor

Competiţia „eAntreprenor”, parte a Programului „Economia Bazată pe Cunoaştere” (EBC), este o competiţie iniţiată de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în calitate de organizator. Concursul se adresează antreprenorilor locali din cele 255 de localităţi participante la acest program şi urmăreşte promovarea serviciilor specifice, oferite de personalul RECL în cadrul PAPI (Punct de Access Public la Informaţie). Perioada de desfăşurare a concursului este 14.03.2011 - 30.04.2011 şi pot participa echipe formate din membri ai personalului RECL şi întreprinzători, potenţiali întreprinzători şi/sau fermieri din comunităţile EBC. Competiţia constă în organizarea şi derularea la nivelul comunităţilor EBC, în intervalul 14 martie – 30 aprilie 2011, a următoarelor activităţi:

  • ACTIVITATEA 1 – Campanie de promovare a serviciilor oferite întreprinzătorilor / fermierilor
  • ACTIVITATEA 2 – Resurse utile pentru afaceri de succes
  • ACTIVITATEA 3 – Vino la PAPI! –Asistenţă tehnică pentru aplicarea instrumentelor TIC în afaceri
  • ACTIVITATEA 4 – Planuri pentru viitor

Înscrierea echipelor participante, formate din personal RECL şi cel puţin doi întreprinzători/fermieri se va face online, prin intermediul portalului eComunitate.ro (secţiunea „eAntreprenor”). Amănunte despre competiţie puteţi găsi la www.ecomunitate.ro/Competitie_eAntreprenor


Anunţ APIA Luduş

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Luduş lansează miercuri, 9 martie 2011, Campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă. Primaria Luduş pune infrastructura TIC la dispoziţia fermierilor, şi implicit persoanelor delegate din partea APIA, astfel că cererile se vor depune la centrul PAPI Luduş, str. Viitorului, nr. 17.

Pentru cererile de plată depuse după data de 16 mai, se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 11 iunie 2011, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs.

Pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafaţă persoanele fizice şi/sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune etc. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul. Precizăm că sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel putin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel putin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel putin 0,1 hectare.

Pentru mai multe detalii accesaţi http://www.apia.org.ro


La mulţi ani de mărţişor!

În luna martie, luna mărţişorului, la Casa de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu” din Luduş vor avea loc două spectacole dedicate zilei de 1 Martie, ziua mărţişorului, şi de 8 Martie, ziua femeilor.

La 1 Martie, la ora 19,00, va fi un spectacol de muzică avându-i ca invitaţi pe The Dark Crew, Kala Amara Roma, Dj Hunyx Feat, A.Z Yo` One, Ghita Tom.

Cel de al doilea spectacol va fi marţi, 8 Martie la ora 17,30, de această dată fiind vorba de un spectacol folcloric susţinut de îndrăgiţi interpreţi de muzică populară: Adina Hada, Mihaela Sabău Istrate, Ciprian Istrate şi Veta Biriş.

Un spectacol de umor şi bună dispoziţie, „Cum să râzi 100 de minute”, va avea loc joi, 10 martie, la ora 18,00, susţinut de trupa „Spitalu'9”.

De asemenea, vor avea loc şi două lansări de carte, inedite. Pentru mai multe informaţii, citiţi calendarul lunii martie.