BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Arhiva martie 2012 „Evenimente locale”


TEATRU DE EXCEPŢIE, LA LUDUŞ

La 1 aprilie 2012, ora 19,00, la Casa de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu”, din Luduş, va fi pusă în scenă comedia „Take, Ianke şi Cadâr”, de V.I.Popa, în regia lui Ovidiu Cosac, interpretată de actorii Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, Petre Băcioiu (Take), Gabriel Chirea (Ianke), Stelian Roşian (Cadar) Bogdan Rădulescu (Ionel) şi Oana Răduţă (Ana) care vă aşteaptă cu drag.

teatru

Spectacol folcloric de 8 martie

Primăria şi Consiliul Local Luduş, în parteneriat cu Asociaţia Culturală „Pe Mureş şi pe Târnavă”, organizează joi, 8 martie 2012, începând cu ora 17,00, în Sala Mare a Casei de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu”, spectacolul folcloric dedicat aniversării Ansamblului „Ardealul” şi a zilei de 8 martie „ASTĂZI E ZIUA TA”. Vor participa Ansamblul „Ardealul”, Valentina Teanc, Sergiu Dumbravă, Delia Molnar, Carmen şi Roxana Pop, Monica Pârlea, Paula Stînă şi Aurel Tămaş. Intrarea liberă.

8 martie

Din nou, felicitări sportivului luduşean Anca Vladimir

În perioada 24-27.02.2012, Slatina a fost gazda Campionatului Naţional Romstal de Tenis de Masă destinat Juniorilor III, competiţie la care au participat peste 250 de sportivi din toată ţara. Concurenţii s-au întrecut în cadrul a cinci probe: individual, echipe, dublu feminin, dublu masculin şi dublu mixt. Concursul a fost dificil deoarece au participat cei mai valoroşi tenismeni ai acestei categorii de vârstă.

La sfârşit de categorie, juniori III (11 – 13 ani), a participat şi sportivul luduşean Vladimir Anca, unde a fost însoţit şi susţinut de profesorul Cîrpaci- Szanto Alexandru. Luduşeanul a avut o prestaţie impecabilă la toate cele patru probe la care a participat, câştigând 4 medalii din 4 posibile (două de aur şi două de bronz).

Iată rezultatele pe probe:

Echipe: Anca Vladimir alături de colegii săi de echipă de la C.S.M.Cluj – Napoca, Şipoş Rareş, Balaj Robert, Pop Mihai, Gogu Mihnea au ocupat locul 1.

Individual : Anca Vladimir a ocupat locul 3.

Dublu masculin: Anca Vladimir - Şipoş Rareş au ocupat locul 1.

Dublu mixt: Anca Vladimir – Baltag Denisa / Romgaz Mediaş au ocupat locul 3.

anca vladimir anca vladimir

ÎNCEPE DEPUNEREA CERERILOR DE SPRIJIN PE SUPRAFAŢĂ

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Luduş lansează luni, 5 martie 2012, Campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă. Primaria Luduş pune infrastructura TIC la dispoziţia fermierilor, şi implicit persoanelor delegate din partea APIA, astfel că cererile se vor depune la centrul PAPI Luduş, str. Viitorului, nr. 17.

Pentru cererile de plată depuse după data de 16 mai, se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 11 iunie 2012, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs.

Pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafaţă persoanele fizice şi/sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune etc. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul. Precizăm că sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel putin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel putin 0,1 hectare.

Pentru mai multe detalii accesaţi http://www.apia.org.ro




ANUNŢ PRELUAT DE PE BLOGUL BIBLIOTECII:

Concursul de creaţie „Primăveri luduşene” se finalizează cu apariţia unui volum cu creaţiile finaliştilor. Această carte este ilustrată de către elevi talentaţi la grafică. Dacă sunteţi talentaţi la desen şi doriţi să fiţi ilustratorul volumului din acest an, trimiteţi 3 lucrări pe adresa bibliotecaludus@yahoo.com până la data de 18 martie 2012. După această dată vom anunţa elevul care va realiza grafica cărţii. Vă aşteptăm lucrările.



CONCURSUL „PRIMĂVERI LUDUŞENE” – O NOUĂ EDIŢIE

La Biblioteca Orăşenească din Luduş, luna ianuarie a acestui an debutează cu organizarea unei noi ediţii, cea de-a IX- a, a Concursului de creaţie „Primăveri luduşene”. Pot participa elevii claselor V – XII. Lucrările pot fi trimise bibliotecii până la data de 18 martie 2012. La fel ca la fiecare ediţie, festivitatea de premiere va avea loc în cadrul Zilelor Oraşului Luduş. Regulamentul de desfăşurare a concursului este publicat pe blogul bibliotecii, la adresa bibliotecaoraseneascaludus.blogspot.com . Pentru informaţii suplimentare puteţi apela numărul de telefon 0265/412074 sau adresa de e-mail bibliotecaludus@yahoo.com


biblioteca